***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Ген. Запрянов: Русия продължава да тероризира мирно население. Подробности за жестокото убийство на майка на две деца


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 28 ноември   

 

Русия продължава да тероризира мирното население, като нанася удари по стратегическата инфраструктура на Украйна. Основно по енергетичната инфраструктура. А в действителност на фронтовете тази активност не е толкоз дейна, тя се води като позиционна война сред двете страни с изменчив триумф.

Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ някогашният заместник-министър на защитата ген. Атанас Запрянов.

***

Финал на консултациите при президента за сформиране на постоянен кабинет. Днес президентът ще се срещне с представителите на последната политическа мощ в новия парламент, а точно „ Български напредък ”.

***

Убийство от ревнивост е най-вероятната причина за гибелта на 28-годишна жена от пловдивското село Пъдарско. Издирването ѝ продължи 12 часа. Образувано е досъдебно произвеждане против единствения обвинен все още – брачният партньор ѝ.

***

След случая с изгубването и намиране на 12-годишния Сашко от Перник, Министерство на вътрешните работи ще проучва случилото се по време на издирването.

Така ще бъде изведен логаритъм, който да се употребява при бъдещи проблеми с изчезнали деца.

Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи  Венцислав Катинов.

***

С нито един от двата типа код - първоначален и двоичен, не може да се манипулира вота. Единствено в случай че някой стартира да продава изходният код, може да има проблеми с авторските права. Това съобщи за " Твоят ден " Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на " Сиела Норма ".

***

Адвокат и някогашен следовател от Окръжна следствена служба–Велико Търново о.р. майор Нейчо Михайлов се е самоубил в дома си във великотърновското село Ресен, оповестява Труд.

Юристът, който водел най-вече наказателни каузи, поставил завършек на живота си в петък. Трагичната новина шокира жителите на селото и бе тиражирана в обществените мрежи.

***

***

Труп на 64-годишен мъж с прострелна рана е открит в землището на асеновградското село Лясково, оповестяват от Регионалния пресцентър на Министерство на вътрешните работи в Кърджали.

Трагичният случай е станал по време на ловджийски излет, а сигнал за него е бил подаден на единния европейски номер 112 на 26 ноември малко след 12:00 часа.

***

Няма надзор в лова в България. Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " и някогашен началник на Агенцията по горите Александър Дунчев в предаването " Преди всички " по БНР. 

Той предизвика неодобрение, като написа в обществените мрежи: " Съгласни ли сте служебният кабинет на Радев да позволи годишно 2 млн. лева от вашите налози да се употребяват за държавен надзор върху ловците, дали практикуват правилно обичаното си занимание, тъй като до момента тези разноски се заплащаха персонално от ловците като такса в Агенцията по горите? ".

" По Закона за лова и опазването на дивеча ловните субекти в България употребяват дивеча като обществен запас и териториите, върху които той се движи, като заплащат една или друга форма на такса към страната. Законът за лова и състезания дефинират тази такса ", изясни Дунчев.

Таксите на ловните дружинки са 10-20 пъти по-ниски от тези на юридическите лица и са алегорични, уточни депутатът.

По думите му 70% от тези такси, които на година са към 10-15 млн. лева, се употребяват от ловните дружинки да разселват дивеча, да се грижат за него, с цел да могат след това да го употребяват посредством отстрел.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР